2013. szeptember 28., szombat

Vértes - Gánt 10

Bauxitbánya

Gánti Bányamúzeum előtt álltunk meg az autóval. A múzeumba most nem mentünk be, hanem mellette bementünk a volt Bauxitbányába. Itt minden vörös volt. Megpróbáltam felmászni egy-két vörös "hegyre", de nagyon csúszott, úgyhogy maradtunk a kijelölt utakon. Jó fél órát sétálgattunk a bánya területén. A bánya másik végén mentünk be az erdőbe, egy dózerúton. Az első lehetőségnél jobbra fordultunk, majd egy kőbányánál ismét jobbra. Itt egy gépkocsik által. Itt egy szélesebb gépkocsik által járt úton mentünk tovább. Ide torkollott bele a S- jelzés. Ez követve mentünk tovább.


Egy élesebb jobb kanyar, majd bal kanyar után a Z pont jelzésre kanyarodtunk jobbra. Itt a műút mellett haladtunk, majd a lovarda bal oldalán haladtunk a falu irányába. Rámentünk a K- jelzésre, majd az első műúton jobbra fordultunk. Főút előtt elmentünk egy kicsit balra, majd a K háromszög jelzésnél átkeltünk a főúton. Kopár dombokon folytattuk utunkat visszafelé. Felértünk egy kereszthez, ahol sváb kitelepítettek emlékműve van. Innen gyönyörű a kilátás Gántra.
Emlékmű

Gánt

Itt egy nagyon szép bikapókot láttunk a napon sütkérezni.A K háromszög jelzésen folytattuk utunkat. Dombos fel, le kell menni, kellemes a séta.

Elhagyatott bauxitbánya mellett haladtunk el többször is, végül visszatértünk a parkolóba, ahol megnéztünk a bányamúzeum előtt álló vonatot.





Túra dátuma: 2013.09.28
Távolság:      9,97 km
Idő:                2:53 perc
Szint:             166 méter
Átlagsebesség: 3,4 km/óra



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése